Pärnu kärbib eelarvet 75 miljoni krooni võrra

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu linnavalitsus kavatseb aprillikuu volikogu istungile saata negatiivse lisaeelarve, milles on tulusid ja kulusid kärbitud 75 038 300 krooni võrra.


Tulude poolelt on vähendatud füüsilise isiku tulumaksu 41,5 ja tasandusfondi laekumisi 22,7 miljoni võrra. Kui põhieelarves oli arvestatud 2,3protsendilise füüsilise isiku tulumaksu tõusuga võrreldes eelmise aastaga, vähendati nüüd laekumist 12,1 protsenti kinnitatud eelarvega võrreldes.

Kulude kokkuhoidmiseks vähendatakse 34,7 miljonit majandamiskulusid, 5,2 miljonit personalikulusid, 6,8 miljonit eraldisi jne. “Majanduskulusid vähendati kõigil ligi 30 protsendi võrra,” ütles rahandusosakonna juhataja Reet Näkk.

Linnavalitsus tahab Esplanaadi 10 kasutusvalduse lõpetada, Ülejõe haruraamatukogu sulgeda, ühistranspordigraafikuid kärpida. Uue spordihalli juurde viiva Luule tänava ehituskulu vähendatakse 7 miljonilt 5,5 miljonile, Ringi tänava pikendusel jäävad selleks aastaks kavandatud tööd tegemata.

Lasteaedade köögiseadmed jäävad ostmata, lasteaeda Trall ei remondita. Tänavaauke parandatakse vähem, purskkaevude töötamisaeg lüheneb, suvel lilli tänavatele pannakse, aga sügisel kapsaid mitte.

Tänavavalgustuse pealt linn kokku hoidma ei hakka, sest tänavavalgustust reguleeritakse automaatselt.

Ametnike jt linnaeelarvest sõltuvate töötajate palk jääb samaks, sest linnapea Mart Viisitamme arvates oleks koondamistasud suuremad kui palga vähendamisest saadav efekt. Küll vähenevad kõikvõimalikud lisa- ja asendustasud, lähetusteks ja koolitusteks on asutustel vähem raha. Alles jääb linnaametnike 13. palk.

Viisitamme ütlust mööda ei saa ta kinnitada, et kärbe on piisav ja aasta lõpuni tuleb sellega välja.

“Arvan, et Eesti riik on juba pankrotieelses olukorras ja sealt tulevad otsused on väga ootamatud. Tulubaasi kallale minemata oleks Pärnu linn aasta lõpuni omadega välja tulnud,” rääkis keskerakondlasest linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles