Rahvakoosolekul räägitakse Sindi paisu tulevikust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi pais ehitati 1975. aastal.
Sindi pais ehitati 1975. aastal. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Teisipäeval kell 16 toimub Pärnu raekoja saalis rahvakoosolek Sindi paisu tuleviku teemadel.


Rahvakoosoleku eestvedaja Hans Soll ütles Raadio Pärnule, et tema võitleb selle eest, et Sindi paisule ehitatud tõke saaks likvideeritud ja ehitataks ramp, mille kaudu pääsevad kalad kudema.



Solli sõnade järgi on koosolekule kutsutud Pärnu jõgikonna äärde jäävad omavalitused, keskkonnaministeeriumi esindajad, paisu omanikud, looduse ja kalavarude kaitsjad ja teadlased, kes räägivad aastakümneid Pärnu jõgikonna kalavarusid vähendanud ehitise tulevikust.



Solli ütlust mööda soovivad inimesed, et asjaosalised esitaksid konkreetse ja tulemusliku tegevusplaani sest juba aastakümneid on niisama uuritud, plaaneritud ja räägitud, aga tegudeni jõutud ei ole. Eesti suurima vesikonnaga jõe loomulik areng on häiritud ühe ehitise tõttu.



Koosolek on avatud kõigile ja osalema on oodatud loodushoidu väärtustavad ja Pärnu jõe vesikonna tervisest huvituvad kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles