Alekna kaotas Madridis vaid sentimeetriga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedulane Virgilijus Alekna.
Leedulane Virgilijus Alekna. Foto: Raigo Pajula.

Olümpia medalisoosik kettaheites Virgilius Alekna kaotas Madridi Grand Prix kohtumisel üllatuslikult hispaanlasele Mario Pestanole.

Enne laupäeva õhtut oli Mario Pestano võitnud kettaheite elavat legendi vaid kahel korral, viimati neli aastat tagasi. Hispaanlasel õnnestus olümpiavõitja alistada väikseima võimaliku vahega, teatas Euroopa Kergejõustikuliit

Pestano juhtis neli esimest ringi oma avaheitega 65,42 meetrit. Eelviimase heitega aga õnnestus Aleknal hispaanlasest ette minna 66,54.


2008. aasta Euroopa karikavõistluse võitja Pestano vastas kohe 67,01 heitega. Seejärel õnnestus ka Aleknal ketas sama kaugele lennutada, kuid tulemusena registreeriti 67,00 meetrit.

«Iga kord, kui edestatakse Aleknat, on see suur võit, sest ajalugu räägib enda eest,» õhkas Pestano, kes on Aleknaga võistelnud 39 korral.

Naiste kõrgushüppes triumfeeris taas ülekaalukalt valitsev maailmameister Blanka Vlasic. Horvaatlanna ületas laupäeval 206 sentimeetrit ning püsib juba üle aasta alistamatuna. Järjestikku on ta nüüdseks saavutanud 31 võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles