Barack Obama kritiseeris räppmuusika sõnumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AP / Scanpix

USA presidendikandidaat Barack Obama kaitses hiljutises usutluses ajakirjale Vibe oma räppmuusika-alaseid seisukohti, kirjutab Associated Press.

Aprillis tehtud sõnavõtus ütles Obama, et räpparid alandavad oma õdesid ja ta ei pea sellist suhtumist sugugi inspireerivaks. Nüüd täpsustas mees, et teda tsiteeriti valesti ning ta pidas silmas kultuuri tervikuna, mitte ainult räppareid.

«Minu prioriteet senaatorina on tegeleda vaesuse, tervishoiu ja hariduse omandamise võimalustega seotud probleemidega. Kui ma jätan need kohustused kõrvale ja kulutan kogu oma aja muretsedes räppmuusika sõnade pärast, siis ma raiskan lihtsalt oma aega,» ütles Obama.

«Ma jään kindlaks oma sõnadele, millega ma ütlesin, et raadiosaatejuht Don Imus kasutas naiste kohta ebasobivat keelepruuki ja me ei kuule seda mitte ainult raadios vaid ka muusikas. Meie ise süvendame seda ja me peame selle eest ka vastutust võtma,» lisas senaator.

«Pole mingit kahtlust, et hip-hop kultuur mõjutab meie noori väga võimsalt. Ja osa sellest ei ole mitte ainult reaalsuse peegeldus, vaid lausa loob ise reaalsust. Ma arvan, et kui meie lapsed näevad ainult materialismi, kulla-karra ja juhuseksi ülistamist, saavad nad maailmast täiesti ebareaalse pildi.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles